Hoppa till sidans innehåll

Grebbestad karneval (källa:Bohusläningen)


För Mimmi Ashour i dansgruppen CDC Inti från Göteborg var det första gången som hon var i Grebbestad. CDC Inti dansar traditionell boliviansk dans.

För Mimmi Ashour i dansgruppen CDC Inti från Göteborg var det första gången som hon var i Grebbestad. CDC Inti dansar traditionell boliviansk dans.

Dansen höll regnet från karnevalen

– Olé olé, samban är lös, nu är det karneval i Grebbestad. Sverker Greby som polis pekar ut riktningen för karnevalståget med sin sabel.

Prinsar, regnbågsdans, arkeologer, öltält och en lång röd orm snirklade sig till sambatakter genom Grebbestad i lördags.

Det är för 25:e året som Sverker Greby går i spetsen av det traditionella karnevalståget i Grebbestad. Det är Badortens dag och regnet håller sig precis bakom bergen. Längs gatorna samlas människor och genom fönstren som kantar paradvägen hänger förväntansfulla Grebbestadsbor.

Bästa ekipage
I fönstren ovanför turistinformationen står juryn samlad, de som med sina röster ska fälla avgörandet om vilket som blir årets bästa ekipage i barn- respektive vuxenklassen.

– Vem som helst får ställa upp i karnevalen. I juryn har vi ett brett spektrum av personer i olika åldrar så att de ska kunna fatta ett bra beslut, säger Mari Landgren från Samhällsföreningen som ordnar karnevalen.

Maskering
Många av åskådarna har maskerat sig eller hängt en blomsterkrans om halsen i karnevalens anda. Lukas och Michelle Edbäck är för dagen sminkade som sjörövare och älva, de har sett tåget passera och har sin favorit klar.

– Sambagruppen var bäst, konstaterar Lukas.

Boliviansk dans
Gruppen CDC Inti från Göteborg dansade traditionell dans, härstammande från indianer i Bolivia, med mycket hopp och tunga rytmer. Lukas favoriter var dock med utom tävlan och efter juryns överläggning gick första pris i vuxenklassen till det mobila öltältet och i barnklassen till Berts beachgirls.

Uppdaterad: 24 NOV 2016 01:35 Skribent: Pabel Aguilar CDC INTI

 

  Ange alt-text här.

Postadress:
Club Deport.cult.inti - Basket
Aguilar, Generalsgatan 8
41528 Göteborg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info